lørdag 22. mars 2014

Forsiktig innflytting i drivhuset

Nå har jeg hatt varmen på ei uke godt og vel, og synes at jeg har såpass kontroll at jeg tar sjansen på å flytte ut noen staudepotter. Skal se om jeg får priklet i morgen. Det er i alle fall på høy tid når det gjelder disse sju.

 For sikkerhets skyld fraktet jeg småplantene i kjølebagen. Tror ikke det var så mange kuldegrader i dag, men det er best å være på den sikre siden.
Ovnen og frostvakta fungerer utmerket i år også. Har satt temperaturen på 5 grader, men på dagtid når det er litt sol kommer den fort opp i tosifret nå.
 Godt snødekke har jeg hatt helt siden slutten av oktober, så jeg regner med at overvintringa av staudene har vært bra i år.
 Dekket til klematis og klatreroser i høst mest for å gjøre det litt vanskelig for elgen som beitet helt inntil husveggen i fjor vinter. Ingen ødeleggelser i vinter heldigvis.
Hadde egentlig tenkt å sette denne soppkassen inn i drivhuset nå, men den har frosset fast i bordet, så jeg må vente til neste mildværsperiode. Inneholder noen potter med staudefrø til stratifisering.

6 kommentarer:

 1. Å ka sne du har enda rundt drivhuset ditt , så mye sne har ikke æ hatt i hele vinter her :)
  Håper snøen tiner fort hos dæ nu meldes det jo om plussgrader her i nord.
  Æ begynte og prikle på fredag, og er enda ikke ferdig, får så vondt i ryggen av det, men skal fortsette litt idag og :) Syns det er kjempekoselig og sitte og prikle, du har foresten lik ovn i drivhuset som æ har :p
  Ha en fin søndag.
  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Ja, det forskjell på vinter her i landet. Vi har stort sett hatt regn og plussgrader i 2014. Og har startet tidlig i drivhuset, kanskje for tidlig, det blir jo lett fullt.
  Lykke til med prikling og kos deg i drivhuset.
  Ha en fortsatt fin søndag!
  Eirin

  SvarSlett
 3. Så kjekt å være i gang i drivhuset :) Det er bare å glede seg over å være i gang så smelter sneen etter hvert. Lykke til :)

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige kommentarer! Selv om det er vår både her og der her i dette lange landet er mars fortsatt vinter her hos meg. Men det er enkelte gløtt av vår nå og da, og drivhuset hjelper godt på vårfølelsen -til tross for at det stadig kommer mer snø. :-)

  SvarSlett
 5. Her er det også mye snø og fortsatt vinter. Kjekt med drivhuset, da kan mann tyvstarte hagesesongen her i nord. Drivhus er min største drøm. Maybe one day...
  Kos deg med priklingen og ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Godt å se det er flere med mye snø fortsatt. Det er litt rart å lese om krokusblomstring og løvsprett når snøen ligger meterhøy her fortsatt. Til påske startes drivhuset her også :)

  SvarSlett