torsdag 20. oktober 2011

Frø i posten

Nok en gang har Magnar spandert frø fra den utrolig mangfoldige hagen sin. Jeg var tidlig ute og fikk alle ønskene mine oppfylt:


Dodecatheon meadia
Dodecatheon pulchellum Red Wings
Hacquetia epipactis
Potentilla speciosa
Saxifraga mandschuriensis 
Soldanella alpina
Trillium vaseyi hybrid, moist stored
Trollius altaicus
Veratrum album
Veronica schmidtianaJord har jeg orndet med, og sand har jeg husket på å hente i ei stor bøtte. Så nå er jeg klar til såing, men venter vel til lenger utpå vinteren, tenker jeg. Fint å ha noe å se fram til og drømme om i mørketida som vi går inn i.


Temperaturen har vært nede i minus 6, og noe snø kom for ei uke siden, men etter ett par dager kom mildværet på nytt. I går kveld var det 11 grader mens det er nede i 6 plussgrader nå i ettermiddag. 


Håper det kommer noen flere milde dager, for jeg er ikke ferdig med å male hageskuret enda. Trenger bare noen få timer, men nå er ettermiddagene korte, og det bør vel helst ikke regne de første timene når jeg holder på. Det blir kanskje forhold for maling i helga. Håper det!
                Endelig! På søndag åpnet disse vakre blomstene seg. Gentiana cino-ornata, Kinasøte.
                                                                   Vidunderlig vakre!

1 kommentar:

  1. Ja Kinasøte er noe av det vakreste, for en blåfarge! Har slike jeg også, taok inn noen knopper her om dagen og var som man kunne se de åpnet seg, litt varme gjorde susen!
    Da har jeg tittet på alle palnatene du har fått frø til, så masse fint da:))

    God helg

    SvarSlett