lørdag 2. juni 2012

Så var det plutselig juni

Siden det er så kjølig for tiden, og jeg har flyttet noen busker og kappet mange røtter, får jeg bare håpe at været holder seg en stund til. Denne stakkaren, en hurdalsrose, har blitt flyttet hit og dit, men endelig har jeg bestemt meg for hvor den skal stå. Huff, den hadde mange røtter som gikk rett nedover, og de ble jeg nødt til å klippe for å få den løs. Nå skal den få fred. Håper den klarer å danne masse sugerøtter før varmen kommer.
Lager nye busker. Noen rødkorneller hadde nedliggende greiner som hadde slått rot, og nå har noen av dem kommet i store potter. Fint med egenproduksjon, hvis det går bra, da. (Og det gjør det sikkert.)
Har også flyttet solbærbuskene over til sørsiden, så nå har jeg frukt og bær i samme område. Endelig. Det går ikke fort her i gården....

 En klematisknopp har fått farge. Spennende å se hvilken det er. Et lite virrvarr her...
 Epleblomstene ligger og lurer og venter bare på litt mer varme.

 Primulaer i blomst. Den siste har ikke fått vårstellet ser jeg. Må skylde på regnværet.
 Nå har jeg endelig skaffet meg noen ville gulveiser. Fant dem i ei veiskråning, grov opp noen knoller og tok dem med hjem. 
 Slik har det regnet helt siden jeg kom hjem fra arbeid i dag. Hærtes ikke å være ute. Har ikke ordnet dammen enda, og det må jeg prøve å få gjort i helga.
 Tok heller ei lita økt i det varme drivhuset. Bacopaen begynner så smått å blomstre.
 Eksotisk! Fine planter har det blitt av hestekastanjene jeg plukket med meg fra Helsinki for en måned siden.
 Prydbønnene strekker seg mot taket. Men de må vente ei stund til før de får komme ut.
 Malva 'Zebrina' har store knopper og vil ut den og.
 Mangold. En vakker grønnsak.
 Pyntekål, som jeg skal plante i krukker til høsten. -Hvis ikke kålmarken spiser den opp i sommer....
 Det spretter saaakte men sikkert. 
Hadde ikke trudd at denne dicentraen ville overleve, men det har gått fint. 'Red Fountain' er navnet. Gleder meg til blomstringa!
 Flyttet noen hvite fritillaria her om dagen og håper det ikke svekker dem. De henger jo alltid med hodet   før de slår ut i blomst, så det er ikke godt å vite hvordan det går. Men jeg tror egentlig det går fint.
 Rødhyllen har masse knopper.
 Lewisia 'Little plum', tror jeg.
Og til slutt et bilde av et aspargesskudd. At de klarer seg her hos meg er et under, men det er ingen tvil om at de er noen skikkelige tøffinger. Tro om jeg kan spandere på meg noen stilker i år...?

Nå er det blitt natt, regnet har opphørt, og jeg må pelle meg i seng. Håper på oppholdsvær i morgen, for det er mye ugjort i hagen, og jeg begynner å få det travelt. Plutselig er sommeren her....

4 kommentarer:

 1. Det har kommet lengre hos deg enn her, ser jeg. Aspargesen min har ikke vist livstegn enda. Men at den er hardfør kan jeg skrive under på, mine overlevde helvetesvinteren da mesteparten av staudene mine strøk med:)

  Godt at det går mot sommer nå, ikke sant?

  SvarSlett
 2. Ja, det har vært en usedvanlig lang vinter, så nå trenger vi varme.
  Aspargesene mine ble sådd i 2007, så nå har de har vært igjennom 5 vintre, og klart seg forbausende godt. De tåler tydeligvis det meste. Dine er sikkert på tur opp, de og.
  Nå skinner sola, og det regner ikke. Blir kanskje fint å være ute i dag!
  Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 3. Ser det er på full fart hos deg nå! Men været er ikke noe å skryte av foreløpig. Vi hadde noen herlige sommerdager i pinsa, men nå er det jo vintertemperaturer igjen =( Flott å kunne lage nye busker, her prøver jeg meg på buksbom.
  Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett