lørdag 23. april 2016

Hjelper våren litt nå


Det er jo så hyggelig å oppdage liv etterhvert som snøen trekker seg tilbake, og når sola skinner og jeg har bra med klær på er det riktig varmt og fint, -selv om det ikke var mer enn seks grader i dag. Skikkelig kaldt om nettene, så det går seint med tininga på tross av mye sol på dagtid.
Tok fram snøfreseren og arbeidet meg igjennom hagen i dag.

Nå kan jeg i det minste vandre i hagen uten å tråkke igjennom til livet
Stien i enden av hagen mellom storbedene kommer fram snart -med min hjelp
Litt aske og sand på snøen hjelper bra

I drivhuset. Fant fram et stålkar som vi aldri har brukt til noe fornuftig og laget meg et vannreservoar. Kjempepraktisk å ha vann i nærheten når jeg sitter og sår eller prikler.
Nysådden av lobelia i full spiring. Håper disse klarer seg bedre enn de jeg sådde i mars.
Middagsblomst sådd i kasse med små rom. Prikler ikke disse, og håper det går bra med så dårlig plass.
Hyggelig med sommer i drivhuset på en kjølig, men solfull aprildag.
Namdalsrosa får blader nå.
Innomhus vokser pellisene, og denne, som jeg ikke klipte alle greinene ned på i vinter, har blomstret en stund på den ene greina. I dag klipte jeg den og. Dronning Ingrid eller Mårbacka var spørsmålet siden jeg har hatt begge og sannsynligvis har mistet en av dem. Har nok funnet svaret nå: Denne er en Mårbacka. Flott, men synd at dronningen er borte.

5 kommentarer:

 1. Så mye sne dere har i målselv, håper vi kan få mildere luft snart, så du kan bli kvitt den.
  Æ mista mine dronning ingrid, var på hageland og bestilte mæ nye, skal hente de på mandag, de er så nydelige så de må æ ha :)

  Ha ei fortsatt fin helg.

  Hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Takk for det! Ja, våren er lang, og alltid en prøvelse her hvor jeg bor. Blir så luta lei av snø i hagen når jeg ser at den er borte mange steder rundt meg. Men alltids en trøst at snøen blir borte ganske snart, og at en fin og varm sommer er like om hjørnet. :)

  SvarSlett
 3. Godt at sola varmer. Den jager nok snøen på flukt ganske snart, tenker jeg. Uansett har du mye fint å glede deg til, når plantene i drivhuset kan settes ut. Det har vært en kald vår sørpå i år, men som utflytta nordlending vet jeg at vi uansett har en mye lengre sesong. Ser at krokusene dine ikke er så veldig langt etter mine, som er avblomstret nå. Kos deg fremover. Rita
  http://ritasfryd.blogspot.no

  SvarSlett
 4. Naboen har bar mark, og jeg har omtrent like mye snø som du. Fryktelig frustrerende. Kanskje jeg også skulle fyre opp fresen?

  SvarSlett
 5. Ja, hos deg lever vinteren og våren ved siden av hverandre. Det går rette veien. Godt at du har drahjelp og mye på gang innomhus.
  Gode dager til deg!
  Jannicke

  SvarSlett