onsdag 11. juli 2012

Bilder 10. juli

 Plutselig oppfører Mac-en seg ordentlig igjen, og jeg kan legge inn bilder som før. Godt er det, for å sitte på gammel-pc-en var ikke noe særlig. Her er en søt liten iris som blomstret i forrige uke. Iris bloudowii er navnet.

 Disse to lever i lag, og jeg tør ikke å skille dem. Aquilegia flabellata, tror jeg, og en fylt anemone.
 Utrolig hvordan denne klematisen har skutt i været. Plantet jeg den ikke i fjor? Med de fleste blomstene i toppen måtte jeg opp i gardintrappa for å ta bilde. Clematis alpina 'Pink Flamingo' er navnet.
 Må nok binde noen snorer mellom taket og espalieret slik at den får noe å holde seg fast i. Trodde ikke at den ville bli så svær!
 Endelig roseblomstring! Rosa majalis Flore Plena og Poppius er først ute. Denne her utvikler seg til å bli et monster med rotskuddene som den sender ut i alle retninger. Men fin er den, Jomfrurosa, så jeg har gravet opp en del rotskudd og satt i potter. Skal plante dem ut senere i sommer.
 Cynoglossum amabile ‘Firmament’, Kinesisk forglemmegei, eller hundetunge som den også kalles. En søt sak som jeg sådde i vinter. Trudde det var en staude, men er muligens ettårig.
 Hva er nå dette igjen? En liten Trollius? Blomstrer fint ved dammen nå.
Akeleiefrøstjernen var i ferd med å tippe over som den gjorde i fjor, men nå fant jeg muligens løsningen. Teipet den til denne øyenstikkeren på pinne. Håper det fungerer.
Poppius -en nydelig buskrose som er over to meter høy nå og full av knopper. Nå har de første sprunget ut.
Her er de yngste klematisene mine. Tror jeg fikk dem hos Magnar for to år siden. Nå har de startet lengdeveksten, har fått noen blomster helt nede ved bakken, og jeg har gitt dem noe å klatre på.

 Dette bildet er riktignok noen dager gammelt, men enda blomstrer disse fantastiske tulipanene ved dammen. Skulle likt å visst navnet -løkene var feilmerket. Kan godt ha tulipaner i juli når de er så flotte som disse.
 9/5 2013: Der fant jeg sannelig ut hva tulipanene heter. I Hagen for Alle var det bilder av tulipanblomstring hos den danske hagekjendisen Claus Dalby, og der var disse flotte tulipanene avbildet med navn. 'Sensual Touch' heter de.  Passende navn!
Dette epletreet har hatt knopper som ikke ville springe ut i vår, og vi hadde egentlig gitt det opp, men heldigvis ikke fjernet det. Nå kommer bladene. Mystisk!

Underlig vær i sommer. Sol og fint på dagen, men ikke plagsomt varmt. Og på natta synker temperaturen nesten mot null. Så det er ikke spesielt fristende å sitte ute på kveldene hvis jeg ikke har godt med klær på. Ja, ja, sånn er nå det. Fint arbeidsvær er det om ikke annet. Har brukt noen dager på verandagulvet med terrasserens, høytrykkspyler, terrassebleker og til slutt pussemaskin, så nå skal den bare tørke skikkelig opp før vi smører på beis. Skal bli bra å få fint gulv igjen.
Så maler vi litt. Tar vel neppe hele huset i sommer, men noen vegger blir det nok. Så har jeg funnet ut at vindskiene skal være kvite slik de koselige små husene som jeg så da jeg var på kortur i Småland tidligere i sommer.
Katthult og huset til Emil i Lønneberget. Rødt og kvitt som mitt og med kvite hjørnebord. Koselig!
Her slår jeg av en prat med Astrid Lindgren.

2 kommentarer:

  1. Her var det mye blomsterfint ,så nydelig den forglemmegei er.
    Kos deg i hagen , og du det var ett artig bilde av deg og Astrid.
    Ha en fin kveld , Maritklem.

    SvarSlett