torsdag 3. desember 2009

Blodbeger og pellis får hvile seg nå


Utrolig hvor fort det går mot mørke når sola er borte. På tross av klarvær er det nå skjømt når jeg drar på jobb og stort sett mørkt når jeg kommer hjem. Vakkert er det, og med de centimeterne med snø vi fikk her om dagen er det reint og fint. Men nå sliter plantene inne i varmen med det lille dagslyset de får, så nå har jeg alle pellisene og blodbegerpølsa inn på planterommet i rundt 6 grader og med noen timer lys om dagen.
Nå har jeg bare noen duftpelliser igjen i stua. De strekker seg i varmen de og, men det virker som de tåler stueoppholdet bedre enn de andre så de får stå her. Synes de er fine enda. Må stadig plukke stygge blader og knipe lange skudd, men det er bare trivelig.
Har kommet bra mye lenger i kameraspekulasjonene mine. Var på en fotoforretning her om dagen og prøvde de aktuelle, og det er ingen tvil om at jeg likte Nikon D3000 mye bedre enn Canon EOS 450D. Var mye bedre å holde i, og hadde begripelig tekst på norsk i displayet. Så var det objektivet da. 18-55mm er visst standard, og i tillegg må jeg ha en bra zoom. Blir kaskje Sigma APO 70-300. Muligens. Det er så mye å sette seg inn i at jeg bruker mye tid på nettet nå for å finne ut av det. Så må jeg ha veske. Og stativ. Minnekort og batterier og sånt nødvendig småtteri følger ikke alltid med. Blir dyrt dette! Får bli både bursdagsgave og julegave fra gubben og meg til meg...
For flere år framover, kanskje?
Får se når jeg summerer....

4 kommentarer:

 1. Ja, det er virkelig mørkt nå. Jeg måtte ut og utvide hullet på fuglemateren med det samme jeg kom fra jobb, for ellers ville det blitt altfor mørkt :o)
  Jeg har 4 krukker med blodbeger på planterommet nå! Prøver å overvintre de for første gang. Dessuten har jeg en i stua, som bare har blitt stående her, og den har mange lysegrønne skudd! Burde vel ikke stått her da... Pelargonia har jeg også her, men den trives ikke i det hele tatt. Jeg har tatt stiklinger av den, men de har dødd en etter en!
  Fotoapparat har vi også skaffet oss, et Sony A350, som vi er veldig fornøyd med. Men jeg må vel prøve å sette meg inn i hvilke muligheter som ligger i det! En hel vitenskap!
  Ha en fin adventstid, og snart snur sola ;o)

  SvarSlett
 2. Vitenskap, ja! Begriper ikke så mye enda, men satser på å lære etter hvert. God advent til deg og!

  SvarSlett
 3. Men nå er det ikke lenge til sola snur og det går mot lysere tider:)
  Jeg ivesterte i nytt kamera i sommer, Canon EOS450D. Enda har jeg ikke satt meg skikkelig inn i bruken av kameraet. Får ta vinteren til hjelp å studere bruken av det. Så foreløbig bruker jeg digitalkameraet når jeg skal ta bilder som jeg legger inn på bloggen.

  SvarSlett
 4. En liten utfordring til deg ligger i bloggen min :-)

  SvarSlett