søndag 22. januar 2012

Blomstring i januar


Søndags formiddag er fine å bruke til å stulle litt med overvintringsplantene mine. Og i dag har petuniakassen kommet en tur inn på kjøkkenbenken for å få litt finpuss og litt ekstra vann. Den vil blomstre hele vinteren ser det ut til. Det er nok den siste gjødselskvetten midt i november da de enda hang ute på veggen som er grunn til det. Trivelig med blomster nå i alle fall.

 Dette er en tofarget som ble mer grumset i fargen utover sommeren. Sophistica Bicolor tror jeg den heter. Vet ikke om jeg kan gjøre noe for å få fram de rene fargene igjen. Tiden vil vise!
                    Inn kom også denne fylte rød og hvit og den har også så smått begynt å blomstre.
Sannelig fant jeg noen blomster på de fem år gamle blodbegerplantene også. Nå kan det umulig være særlig mye jord igjen i pølsa, men jeg kan ikke gjøre annet enn å fylle på litt fra toppen til våren og gi den godt med næring for å gi dem så gode forhold som mulig under de trange forholdene de har fått.
            Kjøpte denne primulaen til forrige helg. Flott plante som holder seg mye bedre enn de jeg vanligvis kjøper på denne tiden.
 Tulipaner må jeg ha i januar. Kjøp tre buketter og betal for to på Prix. Og da ble det slik:-)
Og i bakgrunnen følger Kajsa med sjurene og de to kråkene mine som har fått noe gammelt brød på foringsplassen sin.

i går bakte jeg solboller, for nå skal den være her snart. Klarvær og 14 minus i dag, men ingen sol å se. I morgen, kanskje.....


7 kommentarer:

 1. Tenk å ha så flotte sommerblomster i januar! Her har vi sola snart også, det vil si, de har fått den i Bodø, men her er det noen fjell som stenger enda en stund. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Kjempefine blomster! Det er godt gjort å klare å beholde de så fine så lenge. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Å så flotte nå i januar , det har jeg ikke sett før.
  Du må ha kjempe grønne fingre og være veldig tålmodig med blomstene dine for å få til dette.
  Ha en fin søndag , Marit.

  SvarSlett
 4. Nå trodde jeg du viste bilder fra i sommer,har aldri sett sånn blomsterprakt i januar!
  Samme kjøkken som meg ser det ut som du har,samme håndtak,kran og benkeplate også!Snodig...

  SvarSlett
 5. Utrolig med blomstrende Petuniaer i januar! Du har stelt dem veldig godt siden de er så flotte. Også blodbegeren din med blomst! Fantastisk! Har du plantet dem i en pølse? Fungerer det greit? Utrolig enkelt å bare fylle på med ny jord på toppen! Det skal jammen jeg også vurdere i år =)
  Sola så også jeg for første gang i dag. Den skein gjennom verandadøra, så jeg måtte til og pusse vinduet ;)
  Ha en fin søndagskveld og kommende uke!

  SvarSlett
 6. Utrolig! Hvor har du de plassert til daglig, temperatur osv?

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelige kommentarer!
  Jeg har ikke gjort annet med plantene enn å ta dem inn i slutten av november da temperaturen hadde ligget rundt og litt under nullpunktet en tid. På planterommet, som er en dårlig isolert bod, har jeg hyller med lysstoffrør i kjetting, og en timer slår lysene på om morgenen og av om ettermiddagen. En ovn sørger for at det ikke blir frost der inne, og det er egentlig det hele. Vanner litt etter behov og plukker vekk visne blader innimellom. Hadde ærlig talt ikke trodd at petuniaene skulle blomstre uavbrutt, men det er jo artig å følge med. Til våren skal jeg klippe dem ned og ta noen stiklinger.
  Asbjørg: Du har kanskje renovert kjøkkenet i 2011 du og? Det gjorde vi, og jeg må si at jeg er storfornøyd med resultatet. Det gamle var i helved fra 1965.......;-)

  SvarSlett