fredag 4. september 2009

Septemberbilder

Blærespireaen, som lyder navnet 'Diablo' burde jeg kanskje slutte å klippe helt ned hver vår. Den har aldri blomstret, og klippinga er kanskje grunnen til det. Flott busk, som overrasker meg med å klare seg veldig godt hos meg, selv om den ser helt død ut på våren. Tror jeg lar den være i fred neste vår.
Solhatten er flott i alle stadier senhøstes. Så tåler den nattefrost, og det er viktig her hos meg. Den rekker antagelig å blomstre skikkelig i år og.
Dette skal være en Echinops ritro, men jeg lurer på om det er riktig, for da burde den vel være blå. Denne er jo grønn...?
Jippi! Min aller første stokkrose i blomst! Alchea ficifolium -sibirstokkrose. Fins visstnok i flere farger, men jeg har bare denne ene lysegule. Nydelig!
Klatrerosa 'New Dawn' frøs helt ned de to vintrene de har stått i min hage, men nå ser det ut til at den har fått tilbake livsgnisten. Kom med to greiner fra rota i sommer, og nå begynner den sannelig å blomstre! Gøy!

4 kommentarer:

 1. Fine bilder! Award til deg hos meg...

  SvarSlett
 2. He he, jeg går omvendt vei med Diablo. Jeg har aldri hatt mot til å klippe den ned, men da er den så treig med å komme, så står de tørre kvistene der lenge før det kommer blader. Kommer ingen blomster likevel. Så nå neste år, skal de klippes ned så de kommer fortere med fine skudd og blader, så blir det finere farge på kvistene. :)

  SvarSlett
 3. Hmmmm......award til deg hos meg også :D

  Har hørt at diabloen kan blomstre ja. Men gjør den det? Næææææhhh

  SvarSlett
 4. Nydelig blomstring! Stokkrosen din er kjempeflott, og blærespireaen likeså! Nydelig bladverk! Jeg har et spørsmål angående dine Fragaria! Markjordbær, ikke sant? Jeg har "Alexandra" i potter i år, kan de overvintre i potten, eller ville det være lurt å plante de i bakken? Har du plast under? (Mange spørsmål)

  SvarSlett