fredag 14. august 2009

Pusla litt i hagen i dag

Kajsa er som regel med. Her slapper hun av på benken før hun bestemmer seg for å sette igang en svær utgraving i grøfta som jeg lagde for at regnvann ikke skulle bli stående på stien, men renne ned i bekkedalen. Undres på hva hun fikk ferten av der nede. Det ble iallefall to turer i badekaret for henne i dag...

'Hansa'-hekken vokser saaakte, men forhåpentligvis sikkert. De fleste plantene har klart seg så langt, selv om de kom i jorda litt seint.

Astrantia major -skal tro om den heter 'Lars'? Litt uklar i fargen, men jeg (tror) jeg synes den blir fin etterhvert.
Tøffing, som krever sin plass i bakkant av storbedet. Echinops ritro, trur eg. Den burde i så tillfelle bli blå etterhvert.
Nå begynner denne Gentianaen å legge seg ut og få flere blomster. Nydelig farge!

Navnløs stjerneskudd som jeg hadde med meg fra Magnar i juni. Har blomstet lenge, og er enda ikke ferdig. Hvorfor sørget jeg ikke for å skrve meg en navnelapp, tro? Ergerlig!


Har ikke sådd agurkurt på 15-20 år, og iallefall ikke i dene hagen, men den er tydeligvis med på lasset likevel. Er nå glad i den, og lar den som regel ordne seg selv der den måtte finne på å dukke opp.
Forunderlig med denne Fragaria vesca 'Sheila' som jeg sådde ti fø av i fjor. Blomster uavlatelig og kommer stadig med nye bær. I tillegg setter den utløpere som vanlige jordbær, så nå er skråningen snart dekket.
Er dette hvit fredløs, Lysimachia clethroides, som jeg sådde for to år siden, tro? Finner ingen lapp.....:( Phloxcarolina er navnet.  Nok en lappløsing. Dette er tre planter. Nydelig med nesten limegrønt bladverk og en uendelig lang blomstring. Matrem - Tanacetum parthenium er navnet har jeg fått vite. Takk Mariann S!
Har luket noen tusen altfor spirevillige sedum, silkebygg og revebjeller i dag. Må bli flinkere til å huske på å fjerne frøstander etterhvert som blomstringen er over!
Nå, mens klokken går mot halv ett, ser jeg at det faktisk er blitt mørkt ute. Riktignok er det tungt skydekke, men for bare ei uke siden var det såvidt litt skjømt , og vi satt ute på verandaen hos far i nesten 20 grader. Grøss! Nå går det fort! Og ferien er så godt som over. Gruer meg litt, ja!

6 kommentarer:

 1. Hei, den hvite er nok en Phlox paniculata eller maculata og ingen Lysimachia chletroides. L. har bittesmå blomster i et aks som står nesten vinkelrett på stilken.

  SvarSlett
 2. Lovte deg Primula rosea. Mener iallfall du sa at du vil ha, selv om rosafargen er temmelig skrikende på den, etter min mening.
  Send meg en PM med adr. din hvis jeg husker riktig.
  Randi M.

  SvarSlett
 3. Takk skal du ha for oppklaringa, Sigrid. Kjøpte en del stauder på slutten av sesongen i fjor, og Phloxen er nok en av dem. Har notert kjøpet ett eller annet sted, og skal prøve å finne det fram. Fint med riktig navn!

  SvarSlett
 4. Eg fikk også gjort masse i hagen i går. kom heim frå ferietur kvelden før, og då er det godtå få unna litt 'overgrodd' hage :)
  Den kvite er nok en floks ja, som Sigrid seie. Og den siste kvite er nok en Matrem - Tanacetum parthenium. Eg har den også, har blomstra heile sommaren :)
  Søt vofs forresten. God helg :)

  SvarSlett
 5. Har hatt en mistanke om at det er matrem, ja, men finner den ikke på sålistene mine. Innimellom plantene står det muligens en lapp med det oppklarende navnet 'Lommefrø' fra bot. hage. Takk for identifiseringa. Nå SKAL jeg skrive ny lapp og grave den godt ned slik at skjura iallefall ikke knabber den.

  SvarSlett