lørdag 12. september 2009

Primula gjør noe hun ikke kan

Å lage en trapp er sikkert a piece of cake for snekkerkyndige, men jeg har etterhvert forstått at det krever sin mann(?!) og vel så det. I formiddag var vi kommet så langt, og har brukt noen timer med å spekulere, måle, sage, spikre, tappe(artig! det ville jeg gjøre sjøl, så da måtte gubben trekke seg tilbake!!) Og nå har vi kommet så langt at vi har felt inn lektere til spikerslag (heter det visst) og har satt på det første loddrette bordet nedover. Fortsettelse følger. Håper på like fint vær i morgen. Artig med 14 grader og oppholdsvær en hel dag!
Solhattene utvikler seg mer og mer. Flott at det ikke bare er forfall i hagen nå!

Denne Heucheraen blomstrer for andre gang nå. 'Palace Purple' tror jeg.
En hvit Geranium. Kommer her og der på haugen. G. pyrenaicum forma alba er navnet. Takk, Sigrid!
Denne Geraniumen klipte jeg ned etter blomstringa i sommer. Begynner på nytt nå. Er det en 'Pratense', tro? (Jeg og disse navneskiltene....!) 'Himalayense' er riktig navn. Det burde jeg ha visst...

2 kommentarer:

 1. Trappesenkring - det var ikke verst!
  Den hvite Geraniumen ser ut til å kune være G. pyrenaicum forma alba. Har den ganske runde blader?
  Den blå ser ut som G. himalayense for meg :-)

  SvarSlett
 2. Nå har jeg vært ute og plukket med meg et blad for å sammenligne med den du foreslo i geraniumalbumet. Ligner på en prikk! Nå vet jeg det og! Takk skal du ha!
  Fikk den i sin tid som frø med navnet "geanium med små, hvite blomster", og det stemmer jo, selv om det er greit med riktig bot. navn:-)
  Himalayense er sikkert riktig det og.

  SvarSlett