fredag 3. august 2012

Bilder fredag 3. august

En fotorunde nå på morgenkvisten. Vått i gresset i dag og men ikke allerverst temperatur. 
Akeleier og nøkketunge
Trollius chinensis og martagonliljeknopper
Skogskjegg dukket opp i storbedet i fjor. Trodde det var noen astilber helt til den begynte å blomstre i sommer. Må nok flytte den til utkanten ett eller annet sted.
Astrantia major
Nå doper humlene seg på Ligulariaene
Geranium 'Pink Splash'
Endelig blomstrer den siste irisen. Den er høyere enn alle de andre men er ellers ganske lik i blomsten. Står fortsatt i "barnehagen".

 Stor stas at det ble kart på epletrærne i år. Rød Sävstadholm og Transparent Blanche.

 Ritausma har kommet med masse knopper, og nå har en åpnet seg i regnværet. Nydelig rose som sikkert ønsker seg litt oppholdsvær slik at den får åpnet blomstene skikkelig.

 Den går framover med buskrosene jeg sådde for noen år siden. Har dekket området der de skal stå med aviser og et stort lass med kompost og torvstrø med hestemøkk slik at når jeg skal plante dem ut slipper jeg å fjerne torv og ugressrøtter.
Og til slutt epletreet som ikke ville bryte i vår. Nå har det kommet seg og har fått blader. Lurer på hvordan det går til høsten og ikke minst til neste år når det har vært så forvirret i år. Vel, tiden vil vise.

4 kommentarer:

 1. Mykje flott blomstring hos deg no. Kor lurt å dekke med aviser og fylle opp med kompost o.l. når du lager nytt bed. Sparer deg for ein heil del slit då ja:D
  Satser på at epple treet ditt tek haust når det skal slik at det kjem tilbake til våren. Dei kan av og til drive med litt lurerier desse treda:))
  Ha ein fin hagedag. Klem.

  SvarSlett
 2. Flotte blomsterbilder! Nydelig Iris! Spennende med selvsådde iriser, jeg har også flere frøplanter på gang :) Har du virkelig sådd buskroser? Det tar vel noen år før de blir store tenker jeg!
  Ligularia har jeg fått øynene opp for i år. Jeg syns bladene er dekorative også!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 3. Beautiful place, fantastic flowers. I am greeting

  SvarSlett
 4. Dette var en veldig flott blogg med vakre planter .

  SvarSlett