søndag 30. januar 2011

Livat på foringsplassene

Fugletelling i dag, og utrolig mange småfugler i hagen min. Prøvde så godt jeg kunne å telle dem, men kjøttmeis, grønnsisik og gråsisik var det så mange av, og de fløy så fort mellom de tre foringsstedene jeg har at tallene jeg rapporterte ble svært omtrentlig. Hyggelig å sitte i stuevinduet og følge med på formiddagen før jeg og Kajsa tok en sparketur i det fine været.
Dvergspett


Dvergspetten er her hver dag og spiser på denne heimelaga meisebollen,   -solsikkefrø i fett med hjortetakksmak. Snadder for småfuglene. Har en til i kjøleskapet og må nok henge den ut snart for denne er snart tømt.
Kjøttmeis
Blåmeis
  Usikker på hvor mange som oppholder seg her i området.   Ser ikke flere enn to samtidig, så det er iallefall ikke mange. Har hekket i fuglekassene mine de siste årene. Nydelig fugl!
Grønnfink er det svært mange av i hagen
Granmeis

I tillegg til disse har jeg daglig dompap og gråsisik på foringsplassene mine, men de fikk jeg ikke tatt skikkelige bilder av i dag.

Sådde staudefrøene i går og spadde dem ned på sørsida av huset. Skulle hatt fiberduk over, men fikk ikke opp drivhusdøra pga is i sporet. Må huske på å dekke dem når snøen begynner å tine om ett par måneder.
Minus 5 grader og en halv meter snø. Det har vært en fin og stabil vinter til nå. Litt kaldere enn de siste årene, men med godt snødekke gjør kulden ingen skade på plantene.

3 kommentarer:

 1. Så flotte bilder du har tatt av dagens gjester på foringsplassen! Spennende å høre at du har besøk av dvergspett også, den har jeg faktisk aldri sett her. I fjor hadde vi stadig besøk av flaggspett, han og hun, men nå er det fleire måneder sia sist de viste seg her i området.
  Jeg har også telt fugler i dag. Ingen store sjeldenheter dukka opp, og verken granmeis eller svartmeis viste seg. Uansett - en spennende og hyggelig aktivitet!

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder av småfuglene dine! Jeg har også telt litt småfugler, men har bare sett to blåmeiser =) De er sikkert hos naboen.....
  Kjekt med godt snødekke og stabil vinter! Flott for staudene, det. Har du sådd mange?
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 3. Granmeisen er jo så søt!
  Har ikke den i hagen her dessverre, ei heller dvergspett. Men jeg har andre meis og spett, så da så. (men jeg vil jo helst ha alle slagene vettu.. hehe)
  Ble ikke så spennende telling her hos meg i år, januar er ikke den hotte måneden.

  SvarSlett