tirsdag 14. september 2010

Peoner -nå kommer de

Disse skjønnhetene er nå på vei nordover:


R8001 Shan Hai Guan-Shanghai strategic Pass
H4008 Hong Yan Fei Shuang- Frosted Shimmering Red
H8007 Zi Ling Jin Xing- Purple Bell & Golden Star
H8004 Yu Lan Jin Hua- Golden Flower In Skep
H2009 Fen Chi Jin Yu- Goldfish in Pink PoolHar spekulert i hele sommer hvor det ville være best å sette dem. Aller helst ville jeg hatt dem på forsiden av huset, men siden det er plassert så bakvendt at den vender mot nord valgte jeg til slutt å lage et nytt bed mot sør selv om det egentlig er baksiden av huset. Det blir etterhvert ganske fint der med roser og klematis som trives godt i solsteiken(?!) langs veggen, og nå også med peonene, så sant de overlever og forhåpentligvis blomstrer etterhvert. 
De siste dagene har jeg fjernet gresstorva, trillet bort noen lass med sand og blandet sekkejord, leirjord, kompost og skjellsand fra hytta. Så nå er bedet klart til planting. Tror jeg setter ned noen tulipanløker med det samme. Så må jeg finne noen stauder som kan kle og trives sammen med peonene. 
Fint vær for tiden. 14 grader da jeg kjørte på korøvelse i kveld. Herlig med fine høstdager!

 Her vasker jeg koraller som vi renset fra flyndregarnene i helga. Blir bra jordforbedring etterhvert. Tror jeg...

3 kommentarer:

 1. Så spennende med pioner da! Alltid en deilig følelse å få nye planter.
  Håper du finner plass til dem. Jeg har samme "problem" med noen roser som snart kommer i posten :-))

  SvarSlett
 2. Flotte pioner, ser at et par av de er de samme som jeg også har bestilt. Jeg plantet de ut på onsdag, men er redd for at jeg må ut og grave de ned dypere, var ikke klar over at det var trepeoner, ennå jeg nok burde ha skjønt det når jeg så de vedaktige stilkene. Ja ja, alt må læres.
  Lykke til med blomstringen, og husk å legg ut bilder når de blomstrer til våren.

  SvarSlett
 3. Nydelige peoner du har bestilt :D. Her lever mine i potter (bestilt tidligere i vår fra Litauen(?)) - må se å få de ned før snøen kommer ;)

  SvarSlett