lørdag 14. november 2009

Fine novemberdager

Nå det har vi hatt tørt og fint vær i flere uker. Et tynt snølag etter det altfor tidlige snøfallet i oktober, men stort sett er det bart på bakken. Det som er igjen av fuktighet i luften har festet seg på vegetasjonen og gnistrer og glimter i det lyset som er igjen før mørket senker seg på ettermiddagen.

Oppstammet sibirerterbusk i høstskrud. -Og noen sekker veksttorv. He he....
Jada, her vaskes og luftes til helga!

Innomhus. En Phalaenopsis. Godt å ha noe som blomstrer etter at pellisene en etter en blir satt til hvile på planterommet.
Denne har jeg nettopp kjøpt. Dendrobium står det på lappen. Søt orkide som jeg får prøve å holde liv i.
De beste plantene er jo de som man tar vare på og gleder seg over i årevis. Her er blodbegerne mine som har blomstret tre somre på rad, og som ikke gir seg. Nå henger de på stua, men etterhvert må jeg vel klippe dem ned og legge dem i en bakke på planterommet slik at de kan få litt hvile før neste sesong.

5 kommentarer:

 1. Blodbeger i stua? Hvorfor tenkte jeg ikke på det? Kanskje jeg kan redde en av plantene som er ute enda?

  Takk for kommentar i bloggen min. Hadde du virkelig en slik tapet på rommet ditt? jeg hadde muppetshowtapet. Vet ikke om det var så mye bedre heller. Ha-ha.

  SvarSlett
 2. Nydelige orkidèer! Koselig med noe som blomster inne, ja! Jeg har også blodbeger i stua, men den har sluttet å blomstre. Til gjengjeld har den vokst litt, tynne spinkle ranker, så jeg burde nok klippe den ned og sette den på planterommet!
  Ser du har snø der nord, heldigvis ikke mye da. Her har ikke lagt ned noe enda, og håper den holder seg borte enda en stund! Vi har hatt frost i et par uker, så alt ute har visnet ned nå! Klar for en ny vår!

  SvarSlett
 3. Så flott blodbeger du har!
  Jeg har akkurat kikket inn på albumet ditt på hagegal,har du virkelig alle de primulaene?
  Jeg gleder meg som en unge til våren,når mine primulaer kommer til syne igjen.
  Idag har vi hatt 11 plussgrader her i Trøndelag,men det blir vel ikke mange flere så varme dager fremover!
  Ha en god kveld og ei fin uke som kommer!

  SvarSlett
 4. Turbolotte: Akkurat den hadde vi, ja i en leilighet vi bodde i noen år før vi bygde eget hus. Kan ikke huske at jeg syntes den var pen akkurat, men den var nå noe å studere før jeg sovnet.
  Krepsemor: Når jeg ser nøyere etter har min også avsluttet blomstringa, men høybladne, eller hva skjørtene kalles, er fremdeles dekorative. Nå har min også fått lange spinkle skudd, så det er nok snart på tide å sette den kjølig.
  Trønder: Ja, bildene er fra hagen min, og så vidt jeg vet har jeg ikke mistet noen. Har nok en del flere også som ikke er lagt inn i albumet. Typisk vinterarbeid som jeg ikke har kommet igang med enda:-)
  Ha ei fin uke!
  Primula

  SvarSlett
 5. Vinter er vakkert!
  Takk for kjekk lesing, Primula!
  Ligger en award til deg på bloggen min!

  SvarSlett