lørdag 22. august 2009

Varmt igjen

22 grader da jeg kjørte hjem fra jobb i dag, så her svinger det fort. Minus 0,9 for to netter siden, og dahliaene har takket for seg, uten at de har fått utfolde seg skikkelig. Noen blomster har de riktignok gledet meg med, men de er ikke verd innsatsen med planting og omsorg i drivhus tidlig vår når de ikke tåler en litt skarp høstnatt. Hadde vært greit hvis jeg bare bestemte meg for å kutte dem ut for all evighet. Lar knollene stå denne gangen så er vi ferdig med den saken. (Savner framdeles smilefjes....Må ta meg tid til å finne ut av det snart)

Ellers ser det alldeles bra ut her i hagen. Tror sannelig blodbegerne har tenkt å fortsette blomstringa etter gjødslinga her om dagen. Og flere liljer blomstrer! Bryr seg ikke om pittelitt frost, takk og pris!

I morra drar vi til fjorden. Spent på hagen der! Og så skal vi ut i båten. Heldigvis har Kajsa redningsvest. Sist ble hun så ivrig at hun datt uti da hun balanserte på ripa for å følge med fangsten.

Her er et gammelt bilde. Vi to jenten kom i land med en torsk på 8kg, ei kveite på 6 og ei hyse. Drømmetur! Hvem vet hva som skjer i morgen! Er det rart at jeg gleder meg?

4 kommentarer:

 1. Etter to år med Dahliastyr uten at de rekker å blomstre kjøper jeg nå ferdige. Blodbeger er gitt opp. Kjempesuksess i begynnelsen, men de vil liksom ikke vokse. Fatter det ikke. Kanariblomkarsen har tatt over søyledekkejobben...

  SvarSlett
 2. Kanariblomkarsen er nu søt også, da!

  SvarSlett
 3. Mine Dahlia stod fulle av svartlus, så de ble satt kraftig tilbake, men de har blomstret da. Blodbeger prøvde jeg for første gang i år, og fikk de til til slutt! Tusen takk for frøene jeg fikk av deg forresten. Tagetes "signet lemon" gjorde virkelig mye av seg. Gyldenlakk har begynt å blomstre nå, og Nicotiana sylvestris "only the lonely" står med knupper nå. Adonis aestivalis ville ikke spire, men du verden så flotte de er! Er Erysimum Bowles Mauve Gyldenlakk sommerblomst eller staude? Den er virkelig flott nå!

  SvarSlett
 4. Fint at du fikk glede av frøene! Gyldenakk er vel egentlig toårig, men blomstrer første året hvis den blir sådd tidlig. ....-tror jeg. Så ikke snurten av mine i år mens de blomstret fint i fjor.

  SvarSlett