torsdag 15. januar 2009

Lita opprydding

Nå er jeg tilbake til hverdagen etter to uker på Gran Canaria. Deilig å kjenne sola på kroppen midt i mørketida, men også fint å komme hjem og se at dagene er blitt adskillig lysere siden vi dro.
Her hjemme har det tydeligvis vært litt av hvert av vær, -snøen har lavet ned og temperaturen har variert melom minus 20 og flerfoldige varmegrader. Et meterhøyt takras foran garasjen og inngangspartiet måtte vi forsere etter å ha bakset oss fram til huset med kofferter, ryggsekker og en ellevill og lykkelig Kajsa, som hadde vært på kennel i ferien. Etter fem timer med snøfreseren dagen etter hadde jeg fått veien og gårdsplassen strøken igjen. Og jula var det fort gjort å rydde denne gangen: En juleduk og julestjerna i vinduet var alt vi hadde av julepynt denne gangen. Utmerket!
På planterommet blomstret Rema-amaryllisen og svibelsammenplantingen, og de fikk komme inn i stua.
Har egentlig bladd i frøkataloger lenge nå, og satt kryss på både det ene og det andre, men lenger kommer jeg ikke, ser det ut for. Iallefall foreløpig.
I dag tok jeg heller for meg frøboksene mine for å sanere litt og skaffe meg oversikt over hva jeg har, hva jeg skal beholde, hva jeg likegodt kan gi bort eller bytte, og hva jeg mangler. Skulle egentlig skrive lista i kveld, men nå har jeg satt boksen bort. Får se om jeg får mer ork i morgen.

På planterommet ser det veldig bra ut. En del pelliser har riktignok bukket under, -sikkert fordi jeg tok dem for sent inn i høst, men de fleste er friske og fine. Bruggene, som jeg strippet helt da jeg satte dem inn i høst, får stadig nye blader, så de trives tydeligvis godt.
Blodbegerplantene i pølsa, som hang ute til langt uti oktober og fikk flere uker med frost før jeg tok den inn og klipte dem ned, er alle i live, og har allerede lange, nye skudd. Til sommeren har de sin tredje sesong. Ikke verst! Tok noen frø i høst, men tror ikke jeg bryr meg om å så for å få noen flere planter. Tar heller stiklinger av gammelplantene når det lir utpå.

I neste uke kommer forresten sola, så i helga lager jeg berlinerboller. Det hører liksom med, det. Gleder meg!

2 kommentarer:

  1. Det hørtes deilig ut med sol og varme. Vi har bestilt billetter til Gran Canaria den 7.februar - 14 dager. Det gleder vi oss masse til :D. Hadde dere bra vær der nede nå? Har hørt at det kan være noe ustabilt vær på denne tiden, eller?

    SvarSlett
  2. Har sett på Yr at temperaturene ikke er noe særlig akkurat nå , men jeg er fornøyd når jeg sitter på verandaen og svetter, og det gjorde jeg hver dag unntatt 4, da det var overskyet. Svømte i bassenget hver dag og det var behagelig.Styrtregn to av dem, men det var greit det og. Strikket ett par votter og leste noen bøker mens jeg var der.
    Det eneste jeg ikke var fornøyd med der nede var prisene. Hadde ikke trodd at dagligvarer skulle være dyrere der enn hjemme.

    God tur i februar!

    SvarSlett