onsdag 1. august 2018

Noen potte- og kasseblomster i hagen min første august

Hengepelargonier og bacopa blomstrer fint i verandakasseneSkaugumbegonia og en annen en som jeg sådde i fjor. Skulle egentlig bli rosa og hvit i følge Impecta, men det var dessverre feil.
Denne fylte petuniaen kjøpte jeg på gartneriet. Bra fin!
Så var det noen pelliser. De fleste er gamle og overvintret på planterommet, men her er også noen nye som kom som stiklinger fra Stamsund i vår.

Sammenplanting i pølse. Blir nok finere etterhvert som den får vokst seg tettere.
Stjernepelargonium. Heter den 'Bird Dancer', tro?

'Creamy Nutmeg' dufter nydelig.


Så litt om sommeren, nå når den er på hell. Etter en begredelig juni med regn og lave temperaturer fikk vi endelig sommervarme i juli. Nå har vi hatt flere uker med over 20 grader, og i det siste har gradestokken vist over 30 grader. Deilig, men litt i overkant, synes jeg. Men skal absolutt ikke klage!

Til slutt bilder fra en merkelig opplevelse en ettermiddag midt i juli. Vi var på hytta, og det hadde vært knallvarmt i flere dager. Plutselig ble himmelen svart, det lynte og tordnet, og så åpnet himmelen seg og pepret oss med klinkekulestore hagl. Fenomenet varte i flere minutter, og etterhvert våget vi oss ut på verandaen for å oppleve spetakkelet stående trygt under tak. Du verden, så flott en opplevelse!

Jeg filmet en stund med mobilkameraet, og sendte opptaket til Nrk Troms. Det ble liggende på nettsiden deres, og sannelig ble det sendt i dagsrevyen på kvelden! Stas!

1 kommentar:

  1. Such beautiful looking flowers! I love the landscape of your garden, it is so beautiful! I especially love your potted plant! Thanks for the share, these are some awesome looking photos.
    World of Animals

    SvarSlett