søndag 9. februar 2014

Sådd i dag

Nå var det sannelig å tide å få staudefrøene i jorda. Hadde ikke så mange i år, så det gikk greit når jeg først hadde skaffet det jeg trengte til veie. Noen trenger stratifisering, så om ett par dager skal jeg grave disse ned ved bua så de kan få noen måneder med frost før jeg tar dem inn i drivhuset.

I tillegg har jeg sådd disse:
Impatiens hybrida 'Super Elfin Seaside' Flittig Lise, fargeblanding Imp
Solenostemon scutellarioides 'Wizard' Praktspragle Imp
Thunbergia alata  'African Sunset' Susan med det svarte øye Imp

Jeg sådde jo blodbeger midt i januar, men til tross for at de har stått varmt og godt på badegolvet ser jeg ikke tegn til liv. Ble litt usikker på frøkvaliteten da jeg åpnet kapslene fra i høst, så det kan jo være at frøene ikke var modne eller at de fikk for mye regn før jeg høstet dem. Nå har jeg funne en pose med gamle frø og sådd på nytt, så får vi se om det blir blodbeger på meg i år. Synd hvis det mislykkes, for denne gangen lot jeg 
plantene stå ute da vinteren kom.

Nydelig vær for tiden med ett par kuldegrader bare. Måtte det bare vare lenge, for det 
ble slitsomt med spikfrost i uke etter uke. 

Fulgetelling for ei uke siden. Tror den strenge frosten har tatt livet av svært mange småfugler i vinter, for det er ikke så livat på foringsplassene lenger. Men noen meiser og dompap er nå heldigvis ennå gjester i matfatet. 

6 kommentarer:

 1. Så fine fugler du har på foringsplassen, og lykke til med sådden!

  SvarSlett
 2. Heisann æ har også startet såinga, men korsen behandler du staude frøan dine, kor setter du dem ute i kulda ?? eller ute i en kald sjå... eller i et kaldt drivhus, går det ann, vet lite om slike frø som skal stå kaldt.
  Æ har også kjempelite småfugla på foringplassen min, syns det er rart, håper de kommer tilbake når trekkfuglan kommer.

  Ha ei fin ny uke

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! De frøene som trenger stratifisering, eller som jeg ikke vil skal spire for tidlig, setter jeg i soppkasser med ei matte i bunnen. Graver kassen ned ved bua og venter på våren. Når jeg har startet opp drivhuset i april tar jeg kassen inn og så begynner spiringa ganske raskt for enkelte sorter. De som ikke spirer setter jeg ut til sommeren, og så får de spire når de er klare for det.

   Slett
 3. Herlige sysler nå om vinteren med såing, både av stauder og sommerblomster! Synd du ikke fikk spiring på blodbegerfrøene dine, men om ditt andre forsøk ikke går, så kan jeg sende deg noen av mine! Mine er spiredyktige, for her spirer det for fullt! Bare si ifra, så sender jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tilbudet! Skal avvente 14 dager. Håper inderlig på spiring. Begynner å haste litt nå. :-)

   Slett