lørdag 14. september 2013

Plantet busker og trær

Nå har jeg hatt noen små busker og trær stående i potter siden i fjor sommer, og i dag tok jeg endelig mot til meg og plantet dem ut. De må jo helst havne på riktig sted med en gang. De skal kunne trives samtidig som de ikke må skygge for sola når de blir store. Kjøpte de fleste hos Thon på Kvaløya i fjor sommer, og siden han egentlig hadde avviklet gartneriet var ikke plantene merket skikkelig. Full av kunnskap fortalte han meg hvilke planter jeg fikk med meg, men da jeg kom hjem med fangsten hadde jeg nok glemt en god del. Vel vel, spennende blir det i alle fall å se utviklinga etterhvert som de vokser til.
 Dette er en rogn, men ikke den vi har vill her i landet.
 Fikk med meg noen villepletrær. Tror disse er to av dem....

 Ja, denne er jeg helt blank på. Den har allerede avsluttet sesongen, så den kommer nok fra kalde strøk. Skulle gå fint her med andre ord;-)

 Lerk. Ikke den som fins plantet heromkring men en annen og ukjent variant.
Lønn. Blir også veldig høy.
 To spesielle bjørker. Den ene blir kuleformet og den andre kan jeg lage kano av. Får se hva det blir av dem. Skal ikke lage kano, men det er jo artig å se hvordan de utvikler seg.

Sypress eller thuja -vet ikke forskjell... Blir svær husker jeg at han sa. Ikke i min levetid kanskje..?
Hujeda mej! Plukket med meg noen eikenøtter da jeg var på Astrid Lindgrens Näs i fjor sommer. Tre av dem har overlevd sin første målselvvinter. Plantet dem ut og håper det beste!:-)


Rasker jo med meg litt her og litt der. Disse to kommer av noen hestekastanjer som jeg fant på plenen under noen svære trær i Helsinki i fjor vår. To av tre har overlevd første vinter her. Da klarer de seg kanskje. 
 Stygge flekker på bladene på denne. Håper det ikke er noe farlig.
Fin dag i dag. 14 grader er helt greit i september.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar