tirsdag 11. september 2012

Frostnatt

 Brr, med klarvær gikk temperaturen ned til rett under null allerede i går kveld. Nå har en del planter frostskader, men petunia, blomstererter, blodbeger, ringblomster bl.a. tåler jo litt, så enda er det ikke over, forhåpentligvis. En del liljer ser litt slappe ut, så det spørs om de vil klare å komme  i blomst i år. Ergerlig, men ikke noe å gjøre med.

Fint vær i går ettermiddag, og jeg var ute ett par timer og ryddet litt i bedene. 
Scillaene har formert seg kraftig de siste årene, og i vår så jeg at jeg burde grave opp en del og flytte dem til andre steder i hagen. Satte til og med ned skilt med beskjed om at disse skulle tynnes til høsten. Fant ikke skiltene, så det ble en del graving før jeg fant løkene. Plantet noen på sørsida, noen under hyllene, og en del ved haugen bak noen aurikler. Fant også, etter noe graving, en del av de kvite scillaene, og satte dem ned sammen med de blå.
Dessuten har jeg plantet Iris Katharine Hodgkin og snøklokker (Nok en gang. Har aldri sett noe til slike om våren, men jeg må jo prøve igjen og igjen).

Det svinger fort: I kveld, da vi kjørte heim fra korøvelsen var det 18 grader! 18 grader og mørkt, det er nesten Syden, det. Deilig da jeg ruslet en tur med Kajsa etterpå. 


3 kommentarer:

 1. Brrr, ja det så kaldt ut! Ergelig med frost så tidlig. Får håpe det kommer flere fine dager hos deg :-)

  SvarSlett
 2. Usja,håper ikke så mye er ødelagt hos deg.
  Her er det ikke fare for frost enno,det er meldt regn og vind hele uka.
  Ha en fin tirsdag.

  SvarSlett
 3. Det var litt av ei svinging i temeraturen. Men likevel trist visst noko ein ventar på skal blomstre blir øydelagt. Men slik er då vårt varierte land :)
  Hadet godt.

  SvarSlett