torsdag 17. november 2011

Petuniaene som ikke gir opp

Nå har været riktignok vært uvanlig i høst, men at jeg skulle oppleve blomstring på petunia midt i november hadde jeg aldri trudd. Disse her, som (nesten) ikke har fått frostskader etter de få frostnettene vi har hatt, vokser fortsatt og får fremdeles blomster, selv om de riktignok er yderst få nå.
Siden de har vært så utholdende har jeg ikke hjerte til å kassere dem, så nå får de overvintre på planterommet.  Har ikke funnet frøkapsler, og vet heller ikke navn. "Petunia, sarte farger", fra Frøboksen i fjor. En skatt!Blomsterkassen i sommer. Synes den var trivelig! Håper jeg greier å ovevintre dem. Litt vann nå og da, og noen timer ekstralys daglig holder forhåpligvis liv i dem så de kommer over kneika på svarteste vinteren. Verd å prøve i alle fall!
En plussgrad og ingen snø i kveld. På torget så jeg at julegrana var satt opp da jeg tok kveldsturen med Kajsa. Blir vel åpning av julegata snart. Til helga, kanskje.? Uten snø? Merkelig!


3 kommentarer:

 1. I 1968 plukket vi inn Stemor fra hagen den 27.11. Nå tåler Stemor mer enn Petunia, jeg vet det, men likevel. Jeg husker det fordi det var min mors 30 års fag.

  SvarSlett
 2. Ja e det ikke undelig denne milde høste og fine sommeren vi har hatt her i nord, æ har også blomster i bedene ennu, men at du har petunia ennu, så langt i nord,er merkelig, ja i Narvikvar de også begynt og sette opp julegatene igår, så æ med masse julelys, uten sne, håper vi kan få sne før jul :)
  Ha ei flott helg, hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 3. Takk for det!
  Nå er det endelig blitt frost. I dag var det minus 12 og skikkelig friskt. Bare en cm snø på bakken, så nå håper jeg at det kommer litt mer hvitt slik at hagen får vinterdyna på seg;-)

  SvarSlett