søndag 15. mars 2015

Det spirer og gror

Egentlig skulle jeg hatt bilde av smeltende snø, for selv om vinteren umulig kan være over for godt allerede midt i mars, så er vårtegnene mange: Gåsunger på seljene, ei stripe bart blomsterbed på sørsida av huset,sjura bygger reir, småfuglene synger, kraftig snøsmelting langs veiene og skitne brøytekanter som kryper stadig lenger unna veien, og de to siste dagene har luka på drivhuset åpnet seg. Så selv om snøen ligger tjukk så våres det, og med den varmen vi har hatt de siste dagene går det unna med snøsmeltinga. 10-12 grader og litt vind gjør underverker!
Har satt varmen på i drivhuset, men venter noen dager med å flytte ut. Må være sikker på at temperaturen holder seg noen grader over null selv om nattetemperaturene blir lave. 
Noen bilder fra planterommet:
 Blodbeger har overvintret fint i pølsa. Klippet bort visne blader og greiner forrige helg og gav den samtidig mer vann. 
 Georginefrøene spirte godt og nå har småplantene vokst godt etter priklinga. Lurer på om de bør toppes? Gjort etter å ha lest diskusjon på Hagegal :)
 Stauder som har spirt inne
 Tomater og praktspragle bl.a.
 To sorter Flittig Lise. Må prikles og få bedre jord nå.
 Spent på disse! Stuelønn har jeg aldri hatt før, og de så fine ut på bildet.
Tok vårpussen på pelargoniene forrige helg. Noen har dødd i løpet av vinteren, men de som har overvintret ser fine ut. Fire i stua og tre på kjøkkenet. Flere har jeg ikke for tiden. Det holder kanskje...

2 kommentarer:

 1. Heisann, så store plantene dine er blitt på planterommet :)
  Ja er det ikke hærlig med det fine været vi har her i nord for tia, her smelter is og sne godt der hvor det enda ligg, men mot sjøen er all snø borte.
  Æ må starte priklinga ute i drivhuset snart,åren er ei deilig tid.
  Håper du titter innom bloggen min og se kor det våers her, har juksa litt med og plante ut kjøpte påskeliljer i hagen min :)
  Ha ei fin uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Kjekt med mange planter som spirer så fint. Håper mildværet holder seg hos deg og at du snart kan starte opp i drivhuset!

  SvarSlett