mandag 2. mai 2011

En liten fotorunde i hagen

,
Første krokus i blomst

Denne liljen fra i fjor har tydeligvis satt sideløker. Dessverre er det , hvis jeg ikke husker feil, en lite pen, ren oransj lilje uten flekker eller anna pynt. Tror nok den var feilmerket. Skal hete 'Hyawata', men ligner ikke så veldig mye på bildet jeg bestilte etter.Ja, ja, jeg klarer ikke å kaste den, så den får bli. Flytte den til et anna bed, kanskje..

Nok en lilje med sideløk. Usikker på sort foreløpig.

 Geranium 'Heavenly Blue' i god vigør.
Fjernet snø og fiberduk på barnehagen i går. Spennende å se hvordan småplantene fra i fjor har klart seg.  

Calceolaria og heuchera har klart seg gode i allefall.

Lewisia 'Little Plum' med knopper.

Her er merkepinnen borte. Finner kanskje ut av det etterhvert.

Flere lappløsinger i barnehagen.


Disse auriklene har stått oppå jorda på enden av storbedet siden  omplanting i fjor høst.   Men gir de opp av den grunn? Neida. Må finne ny plass til dem så de ikke tørker ut. 


Primula nivalis?

Primula calderiana, min yndlingsprimula, kommer med tre skudd i år.  Det er den som ligger øverst i bloggen min. Flott plante!
Hva er nå dette?

Busknellik. Hundrevis av småplanter som spirte på stedet i fjor. 

Sørbedet. Her kommer det bl.a. tulipaner, liljer  og peoner (forhåpentligvis).


Ny martagonlilje. Gleder meg til å se den i blomst i sommer.

Utrolig så fort det spretter når snøen forsvinner. 


Fjernet de siste  snø- og isrestene 
fra de fleste
 bedene i går, og fram kom mange fine planter 
som hadde vokst under isen.


Fint vær på 1. mai. Godt å være ute i hagen og pusle litt i bedene, fjerne noen døde greiner og visne blader på rosebuskene. Og måkke vekk snø.


6 kommentarer:

 1. De går virkelig fort hos dere når snøen først er vekke. Mye spennende planter som spirer. Det blir nok flott blomstring hos deg etterhvert.

  SvarSlett
 2. Ja,n i år er jeg storfornøyd med farta på spiringa. Og fint blir det nok etterhvert.

  SvarSlett
 3. Heisan. Kjekt å sjå at du vert kvitt snøen og at våren med spiring og vekst tek over. Ser ut som om du har mykje kjekt og spanande i vente, med både små og store(veletablerte) planter. Kos deg i hagen og ha det godt.

  SvarSlett
 4. Her skjer det mye ser jeg,det er helt utrolig hvor fort alt kommer .Litt spenende med planter som en ikke vet hva er, kos deg i hagen Marit.

  SvarSlett
 5. Nå er det full fart i bedene dine, ser jeg! Det er så spennende å se hva som kommer igjen og ikke! Umerkede planter kan bli en gåte, og det skjer fra tid til annen. Den aurikkelen i headeren din er så fin farge på! Ja, for det er vel det? Eller Primula?
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 6. Takker for kommentarene.
  Krepsemor, den heter primula calderiana. Utrolig flotte blomster, ja. Ble litt puslete i fjor etter den verste hagevinteren i manns minne, men nå er det full fres ser det ut til. Kjøpte den hos Dragland for tre-fire år siden.

  SvarSlett