torsdag 17. juni 2010

Ferdig med utplantinga -endelig

I dag måtte alle plantene i jorda, og jammen klarte jeg det, og fikk plass til alle, selv om de siste fikk det litt trangt. Så nå har jeg gjort mitt. Så får vi se hvordan det blir seende ut etterhvert som det begynner å blomstre her. Blir vel fint, tenker jeg.
Har funnet flere stauder som lever i beste velgående, og som såvidt titter opp av jorda: Bronseblad kommer med kraftige blader og ser ut til å bli mye videre enn i fjor. Flere Gentiana kommer også. Det står lutea på lappen, men jeg synes de ligner mer på angustifolia eller noe i den dur. Og Geranium himalayense som jeg hadde gitt opp å vente på lever likevel. Iallefall kommer det noen blader opp nå.
Da jeg snudde potta med Geranium pratense 'Summer Skies' -stiklingen som jeg satte ned for ett par uker siden viste det seg at den hadde fått lange røtter allerede. Hadde ikke trodd at den ville rote seg så lett. Artig! Nå har jeg tre. (Bildet er fra i fjor.)

Samme skitværet i dag som i går. 10-12 grader og regnbyger i kveld. Er litt lei og ønsker meg noen grader til.4 kommentarer:

 1. Så kjekt at det dukkar opp spirer frå stauderøtene, då er det håp allikevel om dei kjem seint så er det iallefall liv og så får ein håpe at dei vert kraftige nok til å klare neste vinter.

  SvarSlett
 2. Jeg trodde at jeg hadde mistet mange stauder i vinter grunnet streng kulde over lang tid,men jaggu har alt klart seg flott. Selv de engelske rosene kom seg igjennom vinteren . Så ha tru så så tyter det opp som paddehatter hos deg også.Jeg syns det er en en fordel å plante staudene litt trangt i begynnelsen, da klarer de tørke og sol bedre.
  Sender litt sommer tem p opp til deg
  Ønsker deg en flott helg

  SvarSlett
 3. Kaldt og regn her også. I kveld er det skikkelig drittvær og det blåser i tillegg.
  Det neste blir vel at alle tulipanene som blomstrer enn ligger flate i morgen.
  I år tror jeg ikke vi får sommer i det hele tatt.

  SvarSlett
 4. Så kjekt å høre at det spirer hos deg. Da er det kanskje håp om at bronsebladet kommer hos meg også :)

  Det ligger en utfordring til deg i bloggen min :D

  SvarSlett