mandag 28. september 2009

Snø

Ampelen utenfor verandadøra har fått en skikkelig snøhatt i dag.
Utsikten fra kjøkkenvinduet i dag. Vi er ikke helt klare for vinter verken hagen eller jeg. Ved drivuset er restene etter omplantingen av pellisene som jeg drev med i går. Nå står de fleste i egne potter i drivhuset, men det ble så utrivelig i regnværet i går at jeg avsluttet uten å rydde opp etter meg. Får vel flere sjanser før vinteren kliper tak for godt...

I går plantet jeg om de siste liljene som har stått i skyggen. Ventet ikke på at de skulle blomstre, og det var jammen flaks, for nå får jeg iallefall litt glede av dem. De hadde masse småløker langs rotstilkene. Undres på om de var plantet for dypt, eller om det er normalt. Nå er de plantet litt grunnere enn før, og vil få mange flere soltimer, og forhåpentligvis litt tidligere blomstring.

Trodde ikke det var sant i formiddag da det evinnelige regnet vi har hatt i september gikk over til snø. Og det gir seg ikke. Heldigvis har jeg gode sommerdekk på Raven min, så bilen sitter bra på veien, men etter hva jeg hører har det vært kaotiske tilstander i trafikken i dag.
Det meldes fremdeles regn, og nå håper jeg at det slår til, for i morgen skal jeg på langtur....
Med sommedekk.....

8 kommentarer:

 1. Snø! i septembember!?!?
  Å fy søren, jeg som klager på alt regnet her burde kanskje holde munn...

  SvarSlett
 2. Jeg tror jeg foretrekker sne fremfor regn, men dette var da veldig tidlig.

  SvarSlett
 3. Oy!!! Det der er jo skummelt nært meg og. Hjelpes.

  Kondolerer, får man vel kanskje si. :( Fyttirakkarn.

  SvarSlett
 4. Hadde det vært desember hadde det jo sett ganske koselig ut, men dette må da være alt for tidlig.

  SvarSlett
 5. Urk, snø?? E det vanlig i slutten av september hos deg?? Syns det er ille nok med kraftige haglbyger og snø i fjelltoppane.

  SvarSlett
 6. Føler med deg! Snøen ligger langt nedi fjellene her også, og det er/har vært snø på fjellovergangene! Regnet kommer vel til å gå over til snø her også. Jeg vil faktisk mye heller ha regn enn snø ennå, for det er altfor tidlig med snø i september :( Jeg er i alle fall glad for at jeg tok ryddejobben i hagen i helgen, og i dag tok jeg inn pellisen min også! Er det blodbegeren din som har fått snøhatt? Håper den tåler det ;o)
  Krysser fingrene for at snøen er borte når du skal på langtur med sommerdekk!

  SvarSlett
 7. Nei, vi SKAL IKKE ha snø i september, men får nå bare ta det som det kommer. Var i Harstad i dag, og fikk se at det er bart overalt, bortsett fra her på innlandet.

  Men når jeg ser bilder fra Filipinene i Dagsrevyen tenker jeg at litt snø, eller forsåvidt regn bare er bagateller. Sett litt fra avstand har vi lite å klage over.....:-)

  Primula

  SvarSlett
 8. Akkurat hjemkommet etter kjøretur på hvite veier her på Senja også. Selvfølgelig på sommerdekk........himmel og hav for en møkkahøst vi har hatt!

  SvarSlett