lørdag 21. juli 2012

20. juli

Noen bilder fra hagen. Det begynner å bli frodig nå til tross for lite varme.
Ved dammen kommer stadig flere planter i blomst. I dag oppdaget jeg at en av storkenebbene var 'Pink Splash' som jeg sådde i 2010. Blomstene er ikke helt utsprunget så bilde får vente.
En iris med mange knopper på haugen.
Poppius blomstrer fint i sørvestveggen. Nå er den godt over to meter høy.
Stor var overraskelsen da jeg oppdaget at Geranium pratense 'Splish Splash' har dukket opp igjen etter å ha vært borte i to år.
 Nå har også de lyse irisene åpnet seg, og de er ikke gule, som det kunne se ut på knoppene. I dette kjølige været står også de blå veldig fint. Nydelige blomster som jeg sådde for fem år siden. Lurer på om det er sibiricaer.Flere knopper på valmuesøstrene har åpnet seg nå. Flott plante ved dammen som jeg har flere steder i hagen.

Drittvær i flere dager. Og i dag er det skikkelig ufyselig med regn og bare 10 grader. Burde jeg ha bestilt sydentur likevel?

3 kommentarer:

 1. Så flott og frodig hage du har. Bildet av dammen og plantene rundt er nydelig! Vakker rose, artig at de vokser og blir så store. Iriser har jeg også sådd mange av, og det er stort den dagen de endelig blomstrer! Meconopsisen din er også fin, med en slående blåfarge! jeg mistet min i vinter dessverre!
  Ja, sydentur hadde gjort seg nå, i drittværet. Selv håper jeg på en lysning i august, og er glad jeg fremdeles har tre uker ferie igjen :)
  Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha! Hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle bry meg om vær eller ikke vær i sommer, men jeg kjenner at nå begyner det å holde.
  Men hagen har det fint, og jeg koser meg egentlig hver dag med å tusle rundt og stulle og stelle. Iris har jeg sådd i flere år, og det er utrolig spennende å se at de kommer med knopper og blomster. Har flere som er i kjømda nå, men har aldri ventet så lenge som fem år på blomstring som med disse her. Ser at de får stadig nye blomsterknopper, så disse får jeg glede av en lang stund. Herlig!

  SvarSlett
 3. For en flott og frodig hage du har. Det er ikke mye å skyte av sommerværet vi har i år, nei. Men jeg er imponert over stauder og roser som blomstrer og er frodige, uansett.
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett